Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONMSV

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
MSV

Description:
nechce se mi učit na test a takhle prokrastinuju

Author:
tvoje:mamka
(Other tests from this author)

Creation Date:
14/06/2021

Category:
Others

Number of questions: 20
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
Co je to sociální problém? problém sociálního a kulturního charakteru ve společnosti problém, jenž indikuje plošné sociální ohrožení problém, jenž je důsledkem sociálních věd problém spojující konkrétní a obecní sociální fakta.
Formát nabízené odpovědi v níže uvedeném příkladu se opírá o vzor, s nímž přišel... (1) Určitě ano (2) Spíše ano (3) Ani tak ani tak (4) Spíše ne (5) Určitě ne Leo Srole Charles Osgood Rensis Likert Eric Clapton Vilfredo Pareto Louis Guttman.
Který typ sběru dat přináší v celorepublikovém měřítku nejnižší návratnost? Tazatel (face to face) Poštou rozesílaný dotazník Nelze obecně rozhodnout Telefonický sběr dat.
Konstrukce vzorku v kvalitativním výzkumu má za cíl: reprezentovat teoretický konstrukt reprezentovat populaci jedinců kvalitativní výzkum se vzorky nepracuje reprezentovat výzkumné hypotézy reprezentovat populaci problému a jeho relevantních dimenzí formálně uspokojit obavy recenzenta v odborném časopise, ale jinak nemá opodstatnění.
Co je to kódovací kniha (coding manual)? Nástroj k anonymizaci respondentů Pomůcka ke zvýšení inter-koderské reliability Slouží k šifrování výsledků před jejich publikací Seznam instrukcí a kategorií pro kodéra Slouží pro anonymizaci zkoumaných osob Shrnuje přehled hlavních teorií, které řídí daný výzkum.
Strukturované pozorování typicky: Zaznamenává veškeré chování pozorované skupiny Slouží pro dohled nad pozorovanými subjekty Stojí na přesných instrukcích, co a kdy zaznamenat Končí ztotožněním se pozorovatele s pozorovanýmim Není vnímáno pozorovanými subjekty Zaznamenává neustálé chování pozorované skupiny.
Jakého výsledku dosáhneme užitím baterie sugestivních otázek v dotazníku? Možnost výpočtu součtového indexu Vyšší validity daných otázek Možnost pokrytí všech dimenzí sledovaného jevu Zvýšení efektivity dotazování Vyšší reliability daných otázek Zkreslení odpovědí.
V jakých případech užijeme v dotazníku otevřenou otázku? Při použití citlivých otázek Očekáváme-li vysokou různorodost odpovědí Při nepravděpodobnostním šetření Při užití otázek zjišťujících subjektivní okolnosti Pokud neznáme identitu respondenta.
Zakotvená teorie je: Teorie, která je svázána s konkrétním výzkumem a je tedy nepřenosná Teorie vyvinutá přímo z existujících dat s použitím předem daných kritérií pro výběr dat Teorie vyvinutá v dané lokalitě Teorie vyvinutá přímo z existujících dat bez použití předem daných kritérií pro výběr dat Teorie chování námořníků na pevnině Teorie, která je inovována pouze během vědecké revoluce.
Nestandardizovaný rozhovor je: Interakce mezi dvěma respondenty pozorovaná tazatelem bez podrobného plánu Interakce mezi dvěma respondenty pozorovaná tazatelem podle podrobného plánu Interakce mezi tazatelem a respondentem s podrobným plánem Interakce mezi více než dvěma respondenty pozorované tazatelem bez podrobného plánu Rozhovor, ve kterém se často používají vulgarity Interakce mezi tazatelem a respondentem bez podrobného plánu.
Který ze dvou typů výběru respondentů ("prostý náhodný výběr" či "stratifikovaný náhodný výběr") přináší vyšší míru reprezentativity? Stratifikovaný náhodný výběr Nelze jednoznačně odpovědět Oba výběry přinášejí stejnou míru reprezentativity Prostý náhodný výběr.
Kdy při formulování otázek dotazníku používáme zápor? Při užití metody náhodné odpovědi Pouze při šetření vzdělanějších skupin respondentů U sugestivních otázek U otázek mapujících citlivé skutečnosti Chceme-li snížit riziko stylizace respondentů Nepoužíváme jej.
Co patří mezi hlavní nevýhody obsahové analýzy? Velká závislost na kvalitě zdroje Vysoké nároky na počet kodérů Netransparentnost Malá dostupnost elektronických zdrojů Obtěžující pro zkoumané objekty Nemožnost longitudinální analýzy.
Který z následujících výběrových postupů pro šetření v populaci přináší nejpřesnější výsledky? Anketa Výběr na základě dostupnosti Metoda sněhové koule Náhodný výběr (např. vícestupňový) Kvótní výběr Záměrný (úsudkový) výběr.
Co je to vzorek? Experimentální počet jedinců Výzkumný soubor jednotek z experimentální skupiny Skupina jednotek určená pro zobecnění na základní populaci Výzkumný soubor jednotek z cílové populace.
Čeho dosáhneme ve výzkumném dotazníku použitím tzv. dvouhlavňové otázky (double-barreled question)? Urychlení průběhu dotazování Maximalizace reliability Maximalizace počtu odmítnutých odpovědí Maximalizace validity Zmatení respondenta.
Kam by (v rámci metod výběru vzorku respondentů) patřil census? Do... Výběru kvótního Výběrů pravděpodobnostních Výběru systematického Žádné z výše uvedených možností Výběru vícestupňového Výběrů nepravděpodobnostních.
Co následuje po analýze dat v kvantitativním sociologickém výzkumu? Evaluace Formulace cílů Zobecnění závěrů Test závěrů.
Kterou metodu sběru dat byste navrhli pro následující téma? "Postoje příslušníků sociálně exkludovaných skupin" Cami Poštou rozesílaný dotazník Cawi Tazatel (face to face) Telefonický sběr dat.
Co je to deduktivní přístup v sociologickém výzkumu? Obecný postup v sociologickém výzkumu Postup generalizující konkrétní zjištění v obecné závěry Postup, který je součástí kvalitativního výzkumu Vyvozování konkrétních předpokladů z obecných závěrů.
Report abuse Consent Terms of use