Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONCH-A

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
CH-A

Description:
aydhkfcyfjkl

Author:
AVATAR

Creation Date:
22/04/2021

Category:
Others

Number of questions: 17
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
O hliniku neplatí : má amfoterné vlastnosti tvorí zlúčeniny s kovalentnou väzbou reaguje s hydroxidom sodnym za vzniku zásaditej soli v zdravotníctve sa používa ako octan hlinitý v kyseline chlorovodikovej sa nerozpušťa nachádza sa v tretej skupine PSP.
pocet prvkov v zvláštnych riadkoch: nie je zavisly na elektronovej konfiguracii je rovny 14 anezavisi od poctu elektronov v f orbitale je rovny 14 ako pocet elrktronov schopnych obsadit hladinu f je zavisly od poctu elektronov v hladine d patria k nim lantanoidy a uranoidy spravna je b aj e.
O peroxide vodíka neplatí : pouziva sa v koncetrovanom roztoku 30% moze mat oxidacne ucinky moze mat redukcne ucinky peroxidova vazba je o-o ma vzdy oxidacne cislo-2 v bunkach sa sa rozklada katalazou.
o kysliku neplati je najrozsirenejsi v ludskom organizme patri medzi zakladne biogenne prvky nachadza sa v atmosfere 79% nemoze mat oxidacne cislô-1 spravna odpoved je a,c, aj d spravna odpoved jec. aj d.
vyberte spravne tvrdenie o kyselinach kyselina je tym silnejsia cim ma vyssiu sytnost cim je hodnôta pk vyssia,tym je kyselina silnejsia cim je kyselina viac koncetrovana,tym je vyssia jej disociacna konstanta disociacna konstanta sa meni,ak sa meni teplota plati b aj c. plati a.aj.b.
vyberte spravne tvrdenie o fosfore biely fosfor je velmi jedovaty tvori p4 molekuly s kyslikom tvori molekuly P4O5 a P4 O10 patri k biogennym prvkom spravne je a aj d spravne je a,b,c,aj d.
reakcia Cu s kyselinou chlorovodikovou vedie k vzniku nerozpustnej soli je to substitucna reakcia je to oxidoredukcna reakcia pri reakcii sa Cu oxiduje je to reakcia podvojnej zameny Cu sa nerozpusta v HCL.
reakcia Zn s kyselinou dusicnou vedie k vzniku nerozpustnej soli je to oxidoredukcna reaaakcia je to substitucna reakcia pri reakcii sa zinok oxiduje plati b,c, aj d. plati b, aj d,.
pre kyanidy je charakteristicke HCN je kvapalina roztok NaCN vo vode ma pOH nizssie ako 7 vsetky kyanidy su jedovate latky kyanid draselny je slaba zasada spravne je a,c, ajd. spravna je a.b,aj c.
vlastnosti kysečliny moze mat amonny kation uhlicitanovy anion kyanidovy anion oxoniovy kation spravna odpoved je b,c, aj d. spravna odpovev je a,aj d.
hydrofyze nepodlieha dusicnan draselny uhlicitan amonny kyanid sodny sulfid draselny uhlicitan draselny chlorid amonny.
2mmol kyseliny fosforecnej zneutralizuje 2 mmol hydroxidu sodneho 2 mmol hydroxidu zeleznateho 4 mmolhydroxidu draselneho 6 mmol hydroxidu amonneho 3 mmolhydroxidu vapennateho spravne je d, aj e,.
na neutralizaciu 1 mmol kyseliny molybdenovej je treba 1mmolhydroxidu draselneho 1mmol hydroxidu amonneho 1mmol hydroxidu barnateho 1mmol hydroxidu zeleziteho.
ktora s uvedenych kyselin je slabo disociovana kyselina sirova kyselina dusicna kyselina sulfanova kyselina chlorista kyselina fluorovodikova kyselina chlorovodikova.
najvyssiu disociacnu konstatu ma hydroxid vapenaty hydroxid draselny ydroxid litny hydroxid sodny hydroxid horecnaty plati b, c, aj d.
Ktoré z nasledujucich tvrdení o uplnej neutralizacii 100 ml 0,1 mol.dm na -3 H2SO4 (Mr = 100) je pravdivé? na uplnu neutralizaciu je potrebne 0,02 môlu KOH na uplnu neutrlizaciu je potrebne 0,02 molu Ca(OH)2 NA UPLNU neutralizaciu je potrebne 20mmolov NaOH na uplnu neutralizaciu je potrebne 20 mmolov Ca(OH)2 NA UPLNU NEUTRALIZACIU je potrebne 0,01 molu Mg(OH)2 ôdpoved a,c, aj e je spravna.
ktore z nasledujucich tvrdeni o uplnej neutralizácií 0,02 mmolu H3PO4 je pravdivé? je potrebné 200 mikromolov Al(OH)3 je potrebné 20 mikromolov Ca(OH)2 je potrebné 2 milimoly Al (OH)3 je potrebné 0,06 milimolov KOH je potrebné 60 mikromolov NaOH odpoved d. aj e. je správna.
Report abuse Consent Terms of use