Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONBIO 1161-1186

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
BIO 1161-1186

Description:
vkh jbkjb

Author:
gazela

Creation Date:
26/05/2020

Category:
Others

Number of questions: 25
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
1161. Najmohutnejším svalom stehna u človeka je: m.biceps trojhlavý sval lýtka sval, ktorý tvaruje povrch lýtka a spôsobuje natiahnutie v kĺbe kolena šikmý sval lýtka dlhý sval stehna krajčírsky sval štvorhlavý sval stehna sval, ktorý tvaruje povrch stehna a spôsobuje natiahnutie v kĺbe kolena.
1162. Ako vplýva parasympatikus na obehovú sústavu a srdce: zrýchľuje činnosť srdca spomaľuje činnosť srdca zoslabuje sťahy myokardu znižuje krvý tlak zosilňuje sťahy srdca zvyšuje krvný tlak pôsobí na krvný tlak rozširuje vencovité cievy.
1163. O vaječníkoch človeka platí, že: sú to orgány so zmiešanou funkciou produkujú vajíčka vylučujú pohlavné hormóny procesy, ktoré sa v nich odohrávajú sú cyklické sú to typické exokrinné zľazy produkujú testosterón začínajú pracovať v klimaktériu sú uložené v hrudnej dutine.
1164. Kým sa u človeka krv z ľavej predsiene srdca dostane naspäť do nej prejde postupne cez: ľavú komoru, aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) žilu, pravú predsieň, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne teplny a kapiláry a pľúcne žily ľavú komoru, kapiláry, aortu, menšie tepny, žily, hornú (dolnú) žilu, pravú predsieň, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne teplny a kapiláry a pľúcne žily ľavú komoru, pravú predsieň, aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a pľúcne žily pravú komoru, aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú predsieň, ľavú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a pľúcne žily ľavú komoru, aortu, pľúcne tepny, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú predsieň, pravú komoru, pľúcnicu, menšie tepny a kapiláry a pľúcne žily pravú komoru, aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, ľavú predsieň, ľavú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a pľúcne žily ľavú komoru, pľúcne žily, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú predsieň, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a aortu ľavú komoru, aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú komoru, pravú predsieň, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a pľúcne žily.
1165. Ohbutie sa odborne nazýva: extenzia addukcia abdukcia pronácia supinácia protrakcia retrakcia flexia.
1166. Krvná skupina A sa priemerne u nás vyskytuje asi u: 31,5% 21,5% 41,5% 37,8% 14,1% 6,6% 85% 15%.
1167. Prejavom nedostatku kyseliny askorbovej u človeka je: únava znížená odolnosť proti infekciám poruchy hojenia rán krvácanie ďasien vypadávanie zubov šeroslepota rohovatenie epitelov zvýšená odolnosť proti infekciám.
1168. Uvedené stavebné zložky ľudského tela sa priemerne podieľajú (v % ) na jeho hmotnosti: extracelulárna voda - 14% bunkové pevné látky - 6% množstvo tuku - 66% monožstvo minerálnych látok - 15% extracelulárna voda - 21% bunkové pevné látky - 16% množstvo tuku - 26% množstvo minerálnych látok - 5%.
1169. Osmotická lýza červených krviniek nenastáva v prostredí: hypotermickom krvi zdravého človeka destilovanej vode hypotonickom krvnej plazmy izotonickom izoosmotickom 0,2% roztoku NaCl.
1170. Zvislá os tela človeka sa odborne nazýva: horizontálna transverzálna šikmá vodorovná vertikálna frontálna čelová osová.
1171. Počet červených krviniek zdravého človeka nezávisí od: teploty okolia nadmorskej výšky, kde jedinec žije látok, ktoré ho upravujú heterotermie ročného obdobia množstva kyslíka vo vzduchu fotosyntézy pohlavia.
1172. K svalom prednej časti trupu človeka patrí: deltový sval priamy sval brucha vonkajší šikmý sval brucha veľký prsný sval pílovitý predný sval priečny väz zápästia priamy sval stehna trojhlavý sval ramena.
1173. Tlak, ktorý zodpovedá najvyššiemu tlaku trvi v tepne sa volá: osmolický systolický onkotický diastolický hydrostatický hydrodynamický minimálny Archimedov.
1174. Podvýživa: je prechod medzi hypovitaminózou a hypervitaminózou je prechod medzi hladovaním a obezitou je dôsledok primeranej výživy spôsobuje úbytok telesnej hmotnosti spôsobuje prírastok telesnej hmotnosti spôsobuje prírastok hmotnosti svalov je prechod medzi primeranou výživou a hladovaním je prechod medzi primeranou výživou a obezitou.
1175. Kvapavka: je pohlavná choroba je spôsobená baktériami typu kokov je spôsobená baktériami typu bacilov prenáša sa pohlavným stykom prenáša sa spórami kokov je spôsobená vírusmi dá sa jej predchádzať dôkladnou hygienou,vyhýbaním sa pochybným sexuálnym kontaktom a promiskuite dá sa ju získať dôkladnou hygienou, vyhýbaním sa pochybným sexuálnym kontaktom a promiskuite.
1176. Na podložnom sklíčku sú dve kvapky krvného séra - vľavo od človeka s krvnou skupinou A a vpravo s krvnou skupinou B. Do každej primiešame kvapku krvi vyšetrovanej osoby. Podľa vzniku aglutinácie: vľavo nie, vpravo nie - ide o krvnú skupinu A vľavo nie, vpravo nie - ide o krvnú skupinu B vľavo nie, vpravo nie - ide o krvnú skupinu AB vľavo nie, vpravo nie - ide o krvnú skupinu 0 vpravo nie, vľavo nie - ide o krvnú skupinu A vpravo nie, vľavo nie - ide o krvnú skupinu B vpravo nie, vľavo nie - ide o krvnú skupinu AB vpravo nie, vľavo nie - ide o krvnú skupinu 0.
1177. Činnosť kostrových svalov umožňuje človeku: udržiavanie vzpriamenej polohy spánok reč uvoľnenie hormónov rozmanité pohyby tela rozmanité pohyby časti tela pracovné výkony relaxáciu.
1178. Svaly predlaktia človeka: sa zúčastňujú otáčania a ukláňania trupu podieľajú sa na pohyboch v lakťovom kĺbe nepohybujú v zápästí celou rukou pohybujú v zápästí celou rukou ohýbajú a naťahujú krk ohýbajú a naťahujú prsty sú iba krátke svaly a ovládajú prsty patrí k nim dlhý vonkajší naťahovač.
1179. Krvná skupina AB sa priemerne u nás vyskytuje asi u: 31.5% 21,5% 41,5% 37,8% 14,1% 6,6% 85% 15%.
1180. O luteálnej (sekrečnej) fáze menštruačného cyklu platí, že: nasleduje po ovulácii nasleduje po sedimentácii Graafov folikul sa počas nej zmení na žlté teliesko Graafov folikul sa počas nej zmení na corpus luteum Graafov folikul sa počas nej zmení na vajíčko počas nej žlté teliesko produkuje gestagény počas nej sa sliznica pripravuje na odvrhnutie oplodneného vajíčka počas nej sa sliznica pripravuje na uhniezdenie oplodneného vajíčka.
1181. O obličkách u zdravého človeka platí, že: sú miestom vzniku miazgy nachádzajú sa po obidvoch stranách driekovej časti chrbtice za pobrušnicou nachádzajú sa po obidvoch stranách driekovej časti chrbtice pred pobrušnicou nachádzajú sa po obidvoch stranách hrudnej časti chrbtice pred pobrušnicou majú typický tvar a umiestnenie majú na priereze svetlejšiu kôru a tmavšiu dreň majú na priereze tmavšiu kôru a svetlejšiu dreň patria medzi najdôležitejšie žľazy s vnútorným vylučovaním .
1182. Dobre vidiace osoby majú pri vzdialenosti 6 m označenie ostrosti zraku: 4/6 6/6 2/6 8/8 6/8 4/8 6/4 8/4.
1183. Smer na zvislej osi "k chvostu" sa u človeka odborne nazýva: kraniálny kaudálny addukčný pronačný supinačný rotačný frontálny proximálny.
1184. Miazgové uzliny človeka: sa nachádzajú pri ušnici na nachádzajú v oblasti slabín sa nachádzajú na prstoch sú napr. krčné uzliny sú napr. panvové uzliny sú tvorené miazgovým kmeňom sú tvorené miazgovodmi sú tvorené erytrocytmi.
1185. Na udržiavanie teploty tela sa podieľajú: fyzikálne deje chemické deje v organizme žľazy s vnútornou sekréciou hypotalamus receptory tepla receptory chladu biele a červené krvinky proprioreceptory.
Report abuse Consent Terms of use