Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONBIO 1210 - 1230

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
BIO 1210 - 1230

Description:
QWEQWE QWEQWE

Author:
gazela

Creation Date:
26/05/2020

Category:
Others

Number of questions: 19
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
1211. V lebke sa spájajú kosti: jarmová kosť a krížová kosť horná čeľusť a nosová kosť nosové kosti navzájom temenná kosť a horná čeľusť spánková kosť a sánka temenná kosť a záhlavná kosť čelová kosť a temenná kosť jarmová a temenná kosť.
1212. O dreni nadobličky človeka platí: je to vlastne prispôsobené nervové tkanivo produkuje hormón adrenalín produkuje hormón amylázu produkuje hormón noradrenalín produkuje kortikoidy tvorí povrch nadobličky je vo vnútri nadobličky nachádza sa vo vnútri nadobličkovej kosti.
1213. Ktoré tvrdenie je správne pre trojklanný nerv: je to zložitý nerv, ktorý má tri vetvy je to jednoduchý nerv, ktorý má tri vetvy hybné vlákna inervujú žuvacie svaly senzitívne vlákna inervujú žuvacie svaly hybné vlákna vedú z kože tváre senzitívne vlákna vedú z kože tváre senzitívne vlákna vedú zo sliznice nosa a ústnej dutiny senzitívne vlákna vedú aj zo zubov.
1214. Sedimentácia červených krviniek: závisí od zloženia krvnej plazmy závisí od zloženia lymfy sa zrýchľuje pri infekčných ochoreniach sa zrýchľuje pri zápalových ochoreniach je špecifická skúška nie je špecifická skúška určuje druh choroby neurčuje druh choroby.
1215. Odborný termín pre smer k prstom na končatinách je: kraniálny kaudálny povrchový kĺbový proximálny pronačný distálny supinačný.
1216. Akou najvyššou rýchlosťou postupuje vzruch v nervovom vlákne: 15 dm za sekundu 100 mm za sekundu 110 cm za sekundu 120 m za sekundu 14 dm za sekundu 130 dm za sekundu 2000 m za sekundu 12000 cm za sekundu.
1217. Medzi svaly chrbta u človeka zaraďujeme: úzky sval chrbta široký sval chrbta lichobežníkový sval brušný lis mohutné svaly na ventrálnej strane trupu svaly od záhlavia po kostrč lichobežníkový sval, ktorý sa podieľa na zmene polohy kostrče mohutné svaly na dorzálnej strane trupu .
1218. U človeka sú súčasťou krku: brušné svaly svaly, ktoré sa podieľajú na tvorbe hlasu svaly hrtana hladké svaly, ktoré nakláňajú a otáčajú chrbticu svaly, ktoré sa podieľajú na fonácii dlhé svaly, ktoré sa podieľajú na nakláňaní a otáčaní chrbtice svaly hltana svaly miechy.
1219. Mozoček človeka: je uložený v prednej lebečnej jame je uložený v zadnej lebečnej jame má spojenie s chrbticovou miechou nemá spojenie s chrbticovou miechou má spojenie len s niektorými oddielmi mozgu má spojenie so všetkými ostatnými oddielmi mozgu riadi svalové napätie zodpovedá za koordináciu pohybových funkcií .
2020. O vitamíne C platí: je veľmi nestály je nepostrádateľný pre tvorbu a udržanie väziva je nepostrádateľný pre tvorbu a udržanie chrupiek je nepostrádateľný pre tvorbu a udržanie kostí je nepostrádateľný pre tvorbu erytrocytov syntetizuje sa v pečeni syntetizuje sa v slinivke brušnej varením a sušením sa ničí .
2121. Na podložnom sklíčku sú dve kvapky krvného séra - vľavo od človeka s krvnou skupinou A a vpravo s krvnou skupinou B. Do každej primiešame kvapku krvi vyšetrovanej osoby. Podľa vzniku aglutinácie: vľavo nie, vpravo áno - ide o krvnú skupinu A vľavo nie, vpravo áno - ide o krvnú skupinu B vľavo nie, vpravo áno - ide o krvnú skupinu AB vľavo nie, vpravo áno - ide o krvnú skupinu 0 vpravo áno, vľavo nie - ide o krvnú skupinu A vpravo áno, vľavo nie - ide o krvnú skupinu B vpravo áno, vľavo nie - ide o krvnú skupinu AB vpravo áno, vľavo nie - ide o krvnú skupinu 0.
1222. O množstve kyslíka, CO2 a dusíka vo vzduchu pri dýchaní u človeka platí, že: množstvo kyslíka v atmosferickom vzduchu je väčšie, ako vo vydychovanom vzduchu množstvo kyslíka v atmosferickom vzduchu je menšie, ako vo vydychovanom vzduchu množstvo dusíka v atmosferickom vzduchu a vydychovanom vzduchu sa výrazne neodlišuje v alveolárnom vzduchu je viac CO2 ako v atmosferickom vzduchu množstvo kyslíka v atmosferickom vzduchu je menšie, ako vo vydychovanom vzduchu množstvo CO2 v atmosferickom vzduchu je väčšie, ako vo vydychovanom vzduchu v aleolárnom vzduchu je menej CO2 ako v atmosferickom vzduchu množstvo dusíka v atmosferickom vzduchu je o málo menšie ako vo vydychovanom vzduchu.
1223. U človeka rozoznávame podľa funkcie: tkanivo nervové tkanivá rastlinné a živočíšne tkanivo svalové odporné tkanivo krvné tkanivo výživné tkanino epitely spojivá.
1224. Ohnutie v lakťovom kĺbe: je spôsobené sťahom dvojhlavého svalu ramena je sprevádzané ochabnutím trojhlavého svalu ramena je sprevádzané sťahom trojhlavého svalu ramena je sprevádzané ochabnutím dvojhlavého svalu ramena spôsobuje deltovitý sval zapríčiňuje dvojhlavý sval stehna závisí od ohnutia v bedrovom kĺbe je spôsobené vegetatívnymi nervami.
1225. O činnosti tenkého čreva človeka platí, že: v tenkom čreve sa dokončuje trávenie všetkých živím do dvanástnika priteká šťava z podžalúdkovej žľazy a žlč vykonáva miestne a celkové pohyby striedavým zvieraním a ochabovaním susedných úsekov sa trávenina premiešava s tráviacimi šťavami do jeho spojenia s hrubým črevom priteká šťava z podžalúdkovej žľazya žlč v dvanástniku sa alkalizuje kyslá trávenina zo žalúdka v dvanástniku sa okysľuje alkalická trávenina zo žalúdka vytvára a zahusťuje sa v ňom žlč.
1226. O častiach vylučovacej sústavy u zdravej ženy platí, že: močová rúra je dlhšia ako u muža močovody vyúsťujú do močového mechúra predstojnica obopína začiatok močovej rúry obličky sú uložené v oblasti driekovej časti chrbtice, za podbrušnicou obličky sú párový orgán, vychádzajú z nich močovody, ktoré ústia do močového mechúra obličkové tepny sú vetvami brušnej aorty močová rúra je kratšia ako u muža močový mechúr sa nachádza medzi maternicou a sponou lonových kostí.
1227. Pritiahnutie sa odborne nazýva: produkcia abdukcia redukcia abdikcia addukcia dedukcia reprodukcia elevácia.
1228. Mozoček človeka: usmerňuje vykonávané pohyby zodpovedá za plynulosť pohybov zodpovedvá za udržiavanie vzpriamenej polohy tela je významným oddielom mozgu nedostáva informáciu z receptorov dostáva informáciu z niektorých receptorov dostáva informáciu z kožných mechanoreceptorov dostáva informáciu zo svalových a šľachových receptorov.
1229. Pre zastavenie krvácania platí, že: je životne dôležité chráni organizmus pred stratou krvi nie je životne dôležité v poranenom mieste sa zúži cieva v poranenom mieste sa nahromadia krvné doštičky v poranenom mieste sa nahromadia lymfocyty na poranené miesto priľnú krvné doštičky na poranené miesto priľnú monocyty.
Report abuse Consent Terms of use