Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONBiológia LF UK 1381. - 1400.

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
Biológia LF UK 1381. - 1400.

Description:
(ekológia 2. ČASŤ, modelovky 2015)

Author:
Siimonnea
(Other tests from this author)

Creation Date:
08/05/2021

Category:
Others

Number of questions: 20
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
1381. Koľko základných stupňov čistoty vodného toku poznáte: dva tri štyri šesť sedem jeden deväť osem.
1382. Akou farbou sa označuje IV. stupeň akosti vody vodného toku: červenou žltou zelenou modrou hnedou fialovou ružovou bielou.
1383. Akou farbou sa označuje I.a stupeň akosti vody vodného toku: zelenou svetlomodrou červenou žltou fialovou ružovou bielou hnedou.
1384. Kde sa nachádzajú hlavné zásoby fosforu, potrebné pre biotickú časť obehu: v horninách v usadeninách v biomase v biome v atmosfére v hydrosfére v oosfére v humuse.
1385. Ako označujeme spoločenstvá živočíchov žijúcich na určitom území: fytocenóza biocenóza zoocenológia zoocenóza mykocenóza biotopy stanovištia sukcesia.
1386. Ako sa nazýva zmes látok, ktorá vzniká postupným rozkladom odumretých tiel organizmov v pôde: černozem podzolová pôda humus biomasa reziduá erózia sučina popol.
1387. Čo predstavuje živú hmotu ekosystému: producenty, konzumenty a dekompozítory biom producenty, konzumenty a mikroelementy autotrofné a heterotrofné organizmy biomasa klimax sukcesia erózia.
1388. K základným typom potravinových reťazcov patrí: pastevno-koristnícky mutualistický detritický rozkladný parazitický dehydratačný obligátno-symbiotický mykoritický.
1389. Ktoré základné vlastnosti charakterizujú populáciu: hustota rast vekové zloženie biotický potenciál abiotický potenciál rýchlosť rastu anabióza partenogenéza.
1390. Litosféru tvoria: ľadovce vodné plochy Zeme horniny nerasty atmosféra litovčania libanončania liberáli.
1391. Kto charakterizoval v 19. storočí po prvýkrát ekológiu ako "ekonómiu prírody": Kant Haeckel Morgan Darwin Haldane Fuchs Murphy Pasteur.
1392. Štúdiom vzájomných vzťahov medzi organizmami a ich prostredím sa zapodieva: synekológia autoekológia ekológia krajiny ekológia človeka antropoekológia lingvistika grafológia metalurgia.
1393. Ako sa nazýva súhrn všetkých ekosystémov na Zemi: biocenóza biosféra otvorený systém biotop ekologická nika sukcesia detritus biológia.
1394. Čo je stratigrafická tabuľka: časový prehľad vývoja zemskej kôry schéma spojenia potravinových reťazcov prehľad klimaxových ekosystémov sveta éry a útvary zemskej kôry legenda k geologickej mape krajiny rozmiestnenie oddelení obchodného domu súčasť projektu budovy poradie vrstiev zemskej kôry.
1395. Základnou jednotkou evolúcie je: rod druh trieda kmeň čeľaď podčeľaď podtrieda rad.
1396. Čo tvorí populáciu: jedince rôznych biologických druhov, ktoré osídľujú isté prírodné územie jedince rovnakého biologického druhu, ktoré osídľujú v danom čase isté územie potomstvo všetkých obyvateľov biocenózy jedince, ktoré sa môžu medzi sebou krížiť a mať plodné potomstvo jedince, ktoré sa podieľajú na vytváraní jedného genofondu jedince, toho istého druhu ktoré kedykoľvek obývali daný biotyp jedince rôznych biologických druhov, ktoré osídľujú isté prírodné územie a môžu sa pohlavne rozmnožovať jedince rovnakého biologického druhu, ktoré osídľujú v danom čase isté územie a nemôžu sa rozmnožovať.
1397. Zaraďte druh Homo sapiens do systému rodu primátov (rad, podrad, nadčeľaď, rod): Rad: Primates - primáty Podrad: Simiae (Anthropoidea) - vyššie primáty Nadčeľaď: Hominoidea Rod: Homo Rad: Simiae Rad: primáty Nadčeľaď: Simiae (Anthropoidea) - vyššie primáty Rod: Parapithecus.
1398. Hominizácia je: obdobie vzniku reči pokračovaním sapientácie proces, v ktorom vznikol človek proces, v ktorom sa zväčšovala tvárová časť lebky iný názov pre intrauterínny vývin človeka proces, v ktorom vznikla ekológia pokračovaním ontogenézy človeka proces, v ktorom vznikol život.
1399. Ktorý americký paleontológ rozpracoval Darwinovu myšlienku vetvenia vývojových línií a stanovil pojem adaptívnej radiácie: T. H. Huxley H. F. Osborn V. O. Kovalevskij J. B. S. Haldane T. A. Edison M. Crichton B. Fox J. B. Shaw.
1400. Ktorá kombinácia chlorofylu bola asi najvhodnejšia pre rozvoj zelených rias: a + b a + c a + d b + c a + d a + g b + d a + f.
Report abuse Consent Terms of use