Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONpřijimčky test muni 2014

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
přijimčky test muni 2014

Description:
ped psy MUNI

Author:
Omar2
(Other tests from this author)

Creation Date:
28/05/2020

Category:
University

Number of questions: 50
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
Učební plán je kurikulární dokument rozdělující učivo do časové posloupnosti obsah učiva pro jednotlivé předměty dokument předepisující učiteli použití jednotlivých vyučovacích metod pedagogický dokument, který pořádá učivo do určitých celků, obsahuje sled předmětů v jednotlivých ročnících a jejich časovou dotaci.
Pro demokratický výchovný styl je charakteristické Vychovatel jednoznačně určuje pravidla podle svých rozhodnutí, zkušeností a úsudků Vychovatel s dětmi hodně diskutuje, podává návrhy a je přístupný rozhovorům Vychovatel rozkazuje, trestá, hrozí, hodně podává návrhy a podporuje iniciativu Vychovatel neklade přímo požadavky, nekontroluje a nepožaduje jeho důsledné plnění.
Který výrok vystihuje vztah mezi agresivním chováním a šikanou šikana s agresí naprosto nesouvisí šikana s agresí naprosto nesouvisí šikana je obecnější pojem, než agresivní chování agresivní chování mezi žáky může v některých případech po čase vyústit v šikanu.
Formální autorita není založena na postavení jejího nositele v hierarchii nebo příslušnosti k sociální skupině je dána rolí bez ohledu na osobní kvality jedince není založena na postavení jejího nositele v sociální skupině vychází z osobních kvalit jedince.
Pyramida potřeb hierarchizující lidské potřeby od fyziologických po sebeaktualizační je produktem bádání Sterna Thorndikea Maslowa Bühlerové.
Poměr počtu odeslaných dotazníků k počtu vyplněných a vrácených se nazývá návratnost objektivita validita platnost.
Schopnost zvládat zátěž a stres označujeme jako maladaptaci hypobulii coping hypertenzi.
Psychická deprivace je starší výraz pro prožívání rodičů po sdělení nepříznivé školní prognózy dítěte sklon ke kriminálnímu chování následek vývoje v krajně nepříznivých podmínkách dlouhodobé strádání v oblasti základních psychických potřeb.
Vzdělávání na středních školách v ČR je ukončeno závěrečnou zkouškou maturitou maturitou nebo absolutoriem maturitou a závěrečnou zkouškou.
Při řešení šikany je jako první nejdůležitější Informovat spolužáky Oddělit agresora a oběť Informovat rodiče Informovat vedení.
Brainstorming je jedna z technik rozvíjející tvořivé myšlení mající širší použití např. nyní ve vyučování jako aktivizační prvek hierarchicky uspořádaný systém poznávacích (kognitivních) cílů výuky jeden ze základních principů individuálního vzdělávání je moderní metoda domácího vzdělávání.
Mezi základní emoce nepatří afekt vztek nálada rozpaky.
Základním dokumentem autoevaluace školy je hodnocení české školní inspekce hodnocení žáků evaluační zpráva školy z vlastního hodnocení školy hodnocení školské rady.
Schopnost chápat vlastní emoce, emoce druhých, pracovat s nimi, dovedně komunikovat a orientovat se v mezilidských vztazích označujeme jako osobnostní úroveň sociální inteligenci etickou zralost komunikaci.
Vyberte nejjednodušší pojem týkající se vnímání požitek pozornost představa paměť.
Výchova v užším slova smyslu je označení pro Výchovu a vzdělávání Sebevýchovu Vzdělávání obecně Výchovu osobnosti, vytváření osobnostních kvalit člověka.
Který z uvedených přístupů je typický pro kvalitativní výzkum vysvětlení jevů ověřování teorie velké skupiny lidí jedinečnost.
Která formulace nejlépe popisuje Eriksonovu představu nejdůležitějšího vývojového úkolu v adolescenci? vývoj superega integrita identifikaci se sexuální rolí hledání vlastní identity.
Jízda na kole je produktem učení divergentního konvergentního senzomotorického problémového.
Mezi základní podmínky vzniku kázně ve vyučování patří krátké hodiny učitelovo sebepojetí dlouhé hodiny dobře organizované efektivní hodiny.
Učivo, celkový projekt výuky a jejího průběhu označuje pojem rámcové osnovy standard vzdělávání kurikulum učební osnovy.
Výchova v širším slova smyslu je označení pro Sebevýchovu Výchovu a vzdělávání Výchovu a zkušenostní učení se ze situací Vzdělávání.
Právo na vzdělání je v ČR zaručeno Listinou základních lidských práv a svobod Vyhláškou o základní škole Usnesením poslanecké sněmovny Rozhodnutím Evropské unie.
Pozorování je hypotéza výzkumný soubor proměnná výzkumná metoda.
Pro který směr pedagogiky jsou charakteristické následující myšlenky? Výchova má být pojímána jako pomoc jedinci, je nutno respektovat jeho osobnost. Jedinec má být veden k pluralitnímu vidění a chápání skutečnosti, k toleranci a vzájemnému porozumění. Do výchovně vzdělávacích programů se dostává požadavek tzv. „multikulturní výchovy.“ pedagogika postmodernistická pedagogika antiautoritativní pedagogika experimentální pedagogika reformní.
Soubor schopností, které umožňují činnost, jejímž výsledkem je něco nového, originálního, popř. novátorské řešení problémů nazýváme pracující inteligence algoritmická inteligence tvořivost abstraktní inteligence.
V případě několikadenní akce se žáky (školní výlet, exkurze..), je vyučující povinen zajistit dozor nad žáky Po celých 24 hodin, tedy i v době spánku dětí Jen od budíčku do večerky Podle věku žáků Dle organizačního řádu konkrétní školy.
Pro liberální výchovný styl je charakteristické Vychovatel rozkazuje, trestá, hrozí, hodně podává návrhy a podporuje iniciativu Vychovatel neklade přímo požadavky, nekontroluje a nepožaduje jejich důsledné plnění Vychovatel hodně diskutuje a pak kontroluje přesné plnění požadavků. Vychovatel klade jednoznačné požadavky a pak o nich diskutuje.
Který z následujících výroků je pravdivý: „V pedagogice je třeba zachovávat základní pravidla pedagogického postupu …“ od obtížnějšího k snadnému od blízkého k vzdálenému od vzdáleného k blízkému od blízkého k snadnému .
Který z uvedených pojmů nepatří do oblasti alternativního školství? Rámcový vzdělávací program Zdravá škola Daltonský plán Jenský plán.
Který z uvedených pojmů označuje výchovu dospělých jedinců? personalizace andragogika reedukace evaluace.
Myšlení směřující k jednomu výsledku či řešení je konstruktivní konkávní kontinuální konvergentní.
Pro autokratický výchovný styl je charakteristické Vychovatel neklade přímo požadavky, nekontroluje a nepožaduje jeho důsledné plnění Vychovatel rozkazuje, trestá, hrozí, podává návrhy a podporuje iniciativu Vychovatel s dětmi hodně diskutuje, podává návrhy a je přístupný rozhovorům Vychovatel jednoznačně určuje pravidla podle svých rozhodnutí, zkušeností a úsudků.
Projektovou metodu vytvořili J. Dewey a W. Kilpatrick O. Decroly a E. Keyová C. W. Washburne a Klaus Schaller R. Steiner a H. Spencer.
Která z uvedených disciplín nepatří mezi základních pedagogických disciplíny dělených dle obsahu zkoumání? teorie výchovy somatopedie pedagogická diagnostika teorie řízení škol a školství.
Učitelská autorita by měla být kombinací autority vlastní a osobní výhradně autoritou neformální kombinací autority osobní a neformální kombinací autority formální a neformální.
Mezi aplikační oblasti psychologie jako vědní disciplíny nepatří psychofyziologie psychologie sportu klinická psychologie naivní psychologie.
Jak se nazývá pedagogická zásada doporučující, aby cíle, požadavky, učivo, organizační formy, metody atd. byly přizpůsobeny žákům - jejich věku, vyspělosti, nadání, povaze, individuálním zvláštnostem, kognitivnímu stylu, stupni pokročilosti apod.? zásada přiměřenosti zásada postupnosti zásada tolerantnosti zásada vědeckosti.
Deskriptivní výzkumný problém hledá odpověď na otázku kdo byl respondent? jaká metoda byla použitá? čím to je? jaké to je?.
Mezi mimointelektové příčiny žákovského neúspěchu nepatří rozumové nadání žáka nedostatečný odpočinek nevhodné učebnice vztah s učitelem.
Mezi druhy paměti nepatří bezděčná senzorická kreativní smyslová.
Která z uvedených zásad není zařazována mezi základních devět pedagogických principů? trvalost permanentní charakter názornost jednotnost výchovného působení.
Jaký výraz používáme pro označení edukačního procesu, kdy si jedinec osvojuje poznatky záměrně a vědomě? edukační proces intencionální evaluace edukační proces non-intencionální edukační proces funkcionální.
Aspirace jsou v psychologii chápány jako vrozená dispozice porucha psychiky snaha něčeho dosáhnout extrémní sebeprosazování.
Myšlení generující více výsledků či řešení je impertinentní divergentní direktivní zavádějící.
Příčinou frustrace je neadekvátní motivace zrcadlové neurony překážka bránící dosažení cíle jedince stres a zátěž.
Disciplína pedagogiky zabývající se primárně učením a vzděláváním dospělých v ekonomicky aktivním věku se odborně nazývá andragogika promexika geragogika gerontagogika.
Mezi vědecké metody získávání dat v psychologii nepatří analýza snů, analýza produktů činnosti přirozený experiment numerologická analýza pozorování.
Pro kreativní řešení problémů je charakteristické myšlení magické paranoidní teoretické divergentní.
Pavlovovy experimenty se psy jsou příkladem jakého typu učení? instrumentální podmiňování senzomotorického učení pojmové učení klasického podmiňování.
Report abuse Consent Terms of use