Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONbio 1111-1136

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
bio 1111-1136

Description:
ahsda asdasn asda

Author:
gazela

Creation Date:
25/05/2020

Category:
Others

Number of questions: 25
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
1111. Predĺžená miecha človeka: je súčasťou stedného mozgu je súčasťou zadného mozgu je veľmi dôležitou súčasťou mozgu vstupujú do nej hlavové nervy vystupujú z nej hlavové nervy sprostredkuje aj obranné reflexy spostredkuje obranné reflexy (napr. kašeľ) riadi dôležité životné funkcie.
1112. O vitamíne B12 platí, že: je dôležitý pre tvrobu nukleových kyselín a bielkovín ovplyvňuje delenie buniek je nepostrádateľný pre normálnu tvorbu erytrocytov je nepostrádateľný pre normálnu tvorbu červených krviniek je dôležitý pri všetkých okysličovacích dejoch v bunkách je nepostrádateľný pre normálnu tvorbu väziva je nepostrádateľný pre normálnu tvorbu chrupiek tvorí sa aj činnosťou baktérií v hrubom čreve.
1113. Rh faktor sa vyskytuje u ľudí: rovnako často ako krvná skupina A častejšie ako krvná skupina A rovnako často ako krvná skupina AB menej často ako krvná skupina 0 u 84-85% sa vyskytuje (sú Rh- pozitívni) u 15-16% sa nevyskytuje (sú Rh-negatívni) u 84-85% sa nevyskytuje (sú Rh-negatívni) u 15-16% sa vyskytuje (sú Rh- pozitívni).
1114. O názvoch vitamínov platí, že: vitamín A je axeroftol vitamín B1 je retinol vitamín B2 je riboflavín vitamín B5 je pyridoxín vitamín B1 je tiamín vitamín B5 je kobalamín vitamín B5 je kyselina pantoténová vitamín D je aneurín.
1115. Ako sa volá pevný väzivový obal kosti človeka: okolík periost dotyková jamka acetabulum periodontium okostica šev pelikula.
1116. Normálne hodnoty krvného tlaku v ramennej tepne zdravého dospelého človeka sú: systolický 80 - 100 mm Hg diastolický 60-80 mm Hg diastolický 100 - 120 mm Hg systolický 100 - 120 mm Hg diastolický 120 - 140 mm Hg systolický 180 - 240 mm Hg systolický 230 - 240 mm Hg diastolický 140 - 160 mm Hg.
1117. O kostrovom svale platí, že: má schopnosť kontrakcie je nepružný je pevný a pružný nemá schopnosť sťahovať sa pri zaťažení sa nepretiahne je inervovaný pri zaťažení sa pretiahne má určité pokojové napätie.
1118. O detskom období u človeka platí, že: začína sa obdobím batoľaťa vyvíjajú sa v jeho priebehu motorické a psychické funkcie dieťa chodí a začína hovoriť v jeho závere sa vyvíja osobnosť dieťaťa a utvárajú sa povahové vlastnosti v predškolskom veku sa menia proporcie tela dieťaťa trvá do konca 1. mesiaca po narodení končí sa dosiahnutím jedného roku veku začína sa rozvoj placenty.
1119. Hlien - mucín: je zásaditý je kyslý je neutrálny odoláva tráviacim účinkom pepsínu odoláva žalúdočnej kyseline chlorovodíkovej chráni sliznicu žalúdka pokrýva sliznicu žalúdka súvisle pokrýva sliznicu žalúdka nesúvisle.
1120. Po fertilizácii, v normálnej ontogenéze človeka dochádza k: deleniu zygoty dopraveniu vajíčka do dutiny maternice pohybom vajíčkovodu a jeho riasinkovej výstelky uhniezdeniu zárodku v sliznici maternice (na 3-4 deň po oplodnení) tvorbe progesterónu, ktorý udržuje sekrečnú fázu sliznice maternice menštruačnému krvácaniu tvorbe testosterónu, ktorý udržuje sekrečnú fázu sliznice maternice dopraveniu vajíčka do sliznice vaječníka pohybom vajíčkovodu a jeho riasinkovej výstelky uhniezdeniu zárodku v sliznici maternice (na 30 - 40 deň po oplodnení).
1121. O svaloch predlaktia u človeka platí, že: končia na ramennej kosti patrí k nim vretenný sval patrí k nim m. biceps niektoré začínajú na ramennej kosti niektoré začínajú na lopatke niektoré začínajú na kostiach predlaktia patrí k nim trojhlavý sval ramena ich šľachy dosahujú až na kostru ruky.
1122. Predný mozog človeka: je pokrytý mozgovou kôrou obsahuje mozgovú kôru - pallium je uložený v zadnej lebečnej jame má dva oddiely, talamus a hypotalamus zúčastňuje sa na riadení svalového napätia tvorí mozgové pologule - hemisféry sa skladá zo štyroch hemisfér obsahuje bazálne gangliá, ktoré sú zhlukmi bielej hmoty.
1123. Ako sa nazýva spojenie, pri ktorom sú kosti oddelené kĺbovou štrbinou: pevné súvislé kĺbové spojenie chrupkou spojenie kostrným tkanivom väzivové lonová spona šev.
1124. O vitamíne D u človeka platí že: podporuje vstrebávanie vápnika v tenkom čreve ovplyvňuje ukladanie vápnika v kostnom tkanive jeho nedostatkom u detí vzniká krivica jeho výdatným zdrojom je rybí tuk jeho nedostatok u dospelých vedie k rednutiu a mäknutiu kostí jeho nedostatkom u detí vzniká cukrovka tvoria ho baktérie v hrubom čreve jeho nedostatok vyvoláva u dospelých málokrvnosť.
1125. Priečna os tela človeka sa odborne nazýva: kaudálna kraniálna transverzálna proximálna distálna ventrálna dorzálna hĺbková.
1126. O obsahu oxidu uhličitého v plynoch pri dýchaní u človeka platí, že: atmosferický vzduch obsahuje 0,04% CO2 alveorálny vzduch obsahuje 5,6% CO2 vydychovaný vzduch obsahuje 4,0% CO2 atmosferický vzduh obsahuje 29,04% CO2 atmosferický vzduh obsahuje 4,1% CO2 vydychovaný vzduch obsahuje 2,92% CO2 alveolárny vzduch obsahuje 2,1% CO2 vydychovaný vzduch obsahuje 0,3% CO2.
1127. O svaloch ramena u človeka platí,že: vykonávajú natiahnutie v lakťovom kĺbe vykonávajú ohnutie v lakťovom kĺbe dvojhlavý sval ramena je m. triceps trojhlavý sval ramena je ohýbač dvojhlavý sval ramena je ohýbač dvojhlavý sval ramena je naťahovač trojhlavý sval ramena je naťahovač dvojhlavýsval ramena je m. biceps.
1128. Medzimozog človeka: tvorí lôžko a podlôžko je tvorený talamom a hypotalamom má oddiel talamus, v ktorom sa prepájajú prakticky všetky zostupné dráhy vedúce do miechy má oddiel talamus, v ktorom sa prepájajú prakticky všetky vzostupné dráhy vedúce do mozgovej kôry obsahuje hypotalamus, ktorý je sídlom riadenia vonkajších orgánov obsahuje talamus,ktorý je sídlom riadenia vnútorných orgánov obsahuje hypotalamus, ktorý je sídlom riadenia vnútorných orgánov obsahuje hypotalamus, ktorý zodpovedá za koordináciu pohybových funkcií.
1129. Nedostatok kyseliny pantoténovej u človeka: sa prejaví ako beri-beri sa prejavuje rôznymi zápalovými zmenami sa prejavuje šeroslepotou nebol opísaný sa vyskytuje pri hemofílii nespôsobuje pernicióznu anémiu spôsobuje pernicióznu anémiu vyvoláva šeroslepotu.
1130. Kým sa u človeka krv z ľavej komory srdca dostane naspäť do nej prejde (s výnimkou vencovitých ciev) postupne cez: aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú predsieň, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry, pľúcne žily a ľavú predsieň ľavú predsieň, ľavú komoru, kapiláry, aortu, menšie tepny, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, ľavú predsieň, pravú predsieň, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a pľúcne žily hornú (dolnú) dutú žilu, ľavú komoru, pravú predsieň, aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry, pľúcne žily a ľavú predsieň aortu, pravú komoru, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, ľavú predsieň, pravú predsieň, ľavú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry, pľúcne žily ľavú predsieň, ľavú komoru, aortu, pľúcne tepny menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú predsieň, pravú komoru,pľúcnicu, menšie tepny a kapiláry a pľúcne žily pravú komoru, aortu, ľavú predsieň, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu,ľavú predsieň, ľavú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a pľúcne žily aortu, ľavú komoru, pľúcne žily, menšie tepny, kapiláry, žily,hornú (dolnú) dutú žilu, pravú predsieň, pravú komoru, pľúcnicu, pľúcne tepny a kapiláry a ľavú predsieň ľavú komoru, aortu, menšie tepny, kapiláry, žily, hornú (dolnú) dutú žilu, pravú komoru, pravú predsieň,pľúcnicu, pľúcne tepny, ľavú predsieň a kapiláry a pľúcne žily.
1131. Svaly brucha u človeka: tvoria pružnú brušnú stenu zúčastňujú sa na zmene polohy lopatky podporujú vytláčanie stolice sú tvorené bedrovými svalmi podporujú vyprázdňovanie žalúdka pri zvracaní podporujú vytláčanie plodu pri pôrode sú v činnosti pri predklonoch sú v činnosti pri úklonoch a otáčaní trupu.
1132. Kĺbový maz v zdravom kĺbe: vyživuje kosť rozhoduje o tvare dotychových plôch vyrovnáva zakrivenia plôch kostí v kĺbe vyživuje chrupku inervuje kosť rozhoduje o pohyblivosti kĺbu je dôležitou súčasťou kĺbu zmierňuje trenie .
1133. Ktorý sval sa zúčastňuje na zmenách polohy lopatky človeka: sval, ktorý tvorí obrys šije brušný lis bránica m. biceps dlhý sval stehna dvojhlavý sval ramena trojhlavý sval ramena lichobežníkový sval.
1134. O pepsíne u človeka platí, že: sa vylučuje ako neúčinný pepsinogén aktivuje sa v neutrálnom prostredí aktivuje sa v zásaditom prostredí sa vylučuje ako neúčinný pepsinogén, ktorý sa aktivuje v silne kyslom prostredí na účinný pepsín sa vylučuje ako neúčinný pepsín, ktorý sa aktivuje v silne zásaditom prostredí na účinný pepsín zráža mlieko štiepi bielkoviny štiepy tuky.
1135. Spánok: je základný fyziologický jav je základný patologický jav priaznivo pôsobí na celý organizmus nepriaznivo pôsobí na celý organizmus tlmí činnosť mozgovej kôry sa objavuje u rastlín - mikrospánok sa vyskytuje u jednobunkovcov potreba spánku je u ľudí rozličná.
Report abuse Consent Terms of use