Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONDoprava 2022 - od 01.07.2022

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
Doprava 2022 - od 01.07.2022

Description:
D1 - změny od 01.07.2022

Author:
AVATAR

Creation Date:
30/05/2022

Category:
Others

Number of questions: 45
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
Test nenahrazuje čtení předpisů! Četli jste už nové předpisy? Ano, Ne '.
Kolik částí má předpis SŽ D1? Pouze jednu část 2 části 3 části.
Jaká ustanovení jsou uvedena v předpise SŽ D1 ČÁST PRVNÍ? Technologické postupy k provozování dráhy Ustanovení o provozování dopravy na tratích vybavených ETCS Pouze ustanovení platná pro provozování dráhy a drážní dopravy na dráhách, které nejsou vybavené evropským vlakovým zabezpečovačem (ETCS).
Co je psané v předpise SŽ D1 „Kurzívou v uvozovkách“? Závazná slovní znění pokynů, která mají zásadní význam pro zajištění bezpečnosti při provozování dráhy a drážní dopravy a která nesmějí být měněna. Informace vedlejšího významu specifikující danou návěst Závazné názvy návěstí a návěstidel, které nesmí být měněny.
Dopravna Portál je: neobsazená dopravna na širé trati bez kolejového rozvětvění, zapojená do traťového zabezpečovacího zařízení dopravna s kolejovým rozvětvením obsazená dirigujícím dispečerem se vzdáleným dohledem pomocí portálu provozovatele nákladiště, beno výhybna na širé trati ohraničená z obou stran Portálními návěstidly.
V případě nařízené Jízdy podle rozhledových poměrů musí strojvedoucí pokračovat opatrně v další jízdě a kontrolovat rychlost s přihlédnutím k délce tratě, na kterou před sebou vidí on či zaměstnanec v čele sunutých vozidel, přičemž nesmí strojvedoucí překročit rychlost: 40 km/h v obvodu výhybek a 160 km/h na širé trati 30 km/h u sunutých a 40 km/h u tažených vozidel Maximálně 10 km/h a současně musí dávat po celou dobu Jízdy podle rozhledových poměrů návěst POZOR.
Jízda se zvýšenou opatrností je takový způsob jízdy, při kterém musí strojvedoucí: od vzdálenosti alespoň 250 m před přejezdem (centrálním přechodem vybaveným výstražným zařízením pro přechod kolejí) dávat opakovaně návěst Pozor, dokud čelo vlaku (PMD, posunového dílu) nemine přejezd (centrální přechod s VZPK) a v úseku alespoň 60 m před přejezdem (centrálním přechodem s VZPK) až do okamžiku, kdy čelo vlaku (PMD, posunového dílu) mine přejezd (centrální přechod s VZPK), smí jet strojvedoucí rychlostí nejvíce 10 km/h. jet rychlostí maximálně 40 km/h jet takovou rychostí, jako by byla nařízena Jízda podle rozhledových poměrů.
Může výpravčí ve stanici s DOZ (dálkové ovládání zabezpečovacích zařízení) požádat strojvedoucího (popř. jím určeného člena obsluhy vlaku) o zjištění příčiny nemožnosti přestavení výhybky nebo výkolejky a podle možností i o odstranění zjištěné závady (kámen, led, sníh nebo jiná zjevná překážka)? ANO, ale nesmí se jednat o člena Obsluhy vlaku NE, provozuschopnost dráhy je plně v kompetenci SŽ ANO, ale v případě, že zaměstnanec dopravce odsouhlasí zjištění závady, musí výpravčí s tímto zaměstnancem sjednat podmínky zajišťující bezpečnost jeho pohybu a práce v kolejišti.
Co nám indikuje tato návěst? Absolutní návěst stůj na hlavním návěstidle Skutečnost, že výhybka vybavená světelným návěstidlem výhybky se samovratným přestavníkem není správně přestavena do přednostní polohy Označení pracovního místa na trati. Návěstidlo kryje nesjízdné pracovní místo a zakazuje další jízdu.
O jaké návěstidlo se jedná? Cestové Krycí Vjezdové.
Která návěstidla mají Permisivní význam návěsti Stůj? Všechna hlavní návěstidla Pouze hlavní návěstidla dopravny Portál Pouze oddílová návěstidla Automatického bloku s bílými označovacími pásy.
Tato návěst informuje: o zákazu používání mobilních telefonů o ukončení signálu analogového vlakového rádiového systému o nutnosti ukončení hovoru a položení sluchátka.
V případě jízdy vlaku po částech se poslední část vlaku označí touto návěstí? Ne, musí být označena návěstí Konec vlaku Ano, Ne, touto návěstí se označují pouze všechny předchozí části mimo poslední části.
Jak se jmenuje tato návěst a co vyjadřuje? Očekávejte traťovou rychlost, předvěstí strojvedoucímu snížení rychlosti od předvěštěného rychlostníku N Začátek tratě D3, upozorňuje na začátek trati se zjednodušeným řízením provozu Začátek pomalé jízdy, přikazuje strojvedoucímu od tohoto návěstidla nepřekročit rychlost pomalé jízdy.
Co je Přímá boční ochrana jízdních cest? Je ochrana drážního vozidla při jízdě kolem zmenšeného průjezdného profilu Je ochrana jízdy drážních vozidel před ohrožením nedovolenou jízdou ze sbíhajících se kolejí, zajišťovaná odvratnou polohou výhybek nebo výkolejek Je ochrana vedlejších tratí nevybavených dálkovým zabezpečovacím zařízením.
Odstavujete na dobu 8. hodin jeden vůz na koleji, která nemá zajištěnu boční ochranu výkolejkou. Stavební spád koleje je 2,1 promile. Jak vozidlo zajistíte proti ujetí? Utažením ruční brzdy a navíc podložením na obou stranách dvěma uzamykatelnými zarážkami Utažením ruční brzdy a podložením dvěma zarážkami z každé strany, nebo jednou podložkou z obou stran Pouze zcela odvětraným průběžným potrubím a podložením zarážky ve směru spádu.
Odstavujete jeden vůz, přechodně do 30 minut na koleji, která nemá zajištěnu boční ochranu výkolejkou. Stavební spád koleje je 2,5 promile. Vozidlo nebude po dobu odstavení střeženo. Jakým způsobem se zajistí proti ujetí? Průběžnou brzdou s odvětraným hlavním potrubím a podložením z obou stran jednou zarážkou Utažením ruční brzdy a podložením z obou stran dvěma uzamykatelnými zarážkami Průběžnou brzdou s odvětraným hlavním potrubím a podložením z obou stran jednou uzamykatelnou podložkou.
Odstavujete na dobu 6. hodin skupinu vozů na koleji, která má zajištěnu boční ochranu výkolejkou (manipulační kolej s výkolejkou a zarážedlem). Stavební spád koleje je 3,8 promile. Jak vozidla zajistíte proti ujetí? Utažením ruční brzdy a navíc podložením dvěma uzamykatelnými zarážkami z obou stran vozů Utažením stanoveného počtu ručních brzd a navíc podložením dvěma zarážkami ve směru spádu Utažením stanoveného počtu ručních brzd a navíc podložením jedné zarážky ve směru spádu.
Kdo je Zaměstnancem řídícím posun v případě posunu s posunovou četou? Strojvedoucí Strojvedoucím určený zaměstnanec Vedoucí posunové čety.
Kdo uděluje Svolení k posunu zaměstnanci řídícímu posun? Vedoucí posunové čety Zaměstnanec, se kterým posun sjednává a je vždy součástí sjednání posunu (výpravčí ..) Strojvedoucí.
Kdo může sjednávat za dopravce posun? Dispečer osobní dopravy Strojvedoucím určený člen obsluhy vlaku Pouze zaměstnanec řídící posun.
Výpravčí musí zaměstnanci řídícímu posun a výhybkářům, v jejichž posunovacím obvodu se bude posunovat oznámit: Telefonní číslo na své pracoviště pro případ výpadku signálu Kolik bude mít posunový díl vozidel Technologii posunu (např. začátek a konec posunových cest, kdo zaměstnanci řídícímu posun udělí souhlas k zahájení posunu, časové vymezení povoleného posunu …).
Může-li být ohrožena bezpečnost cestujících posunem v místech, určených pro veřejnost (nástupiště a úrovňové přístupové cesty k nim) a strojvedoucí má omezen výhled, nebo je posunový díl sunut: musí jít člen posunové čety před posunovým dílem a strojvedoucí je povinen snížit rychlost na nejvýše 10 km/h v prostoru pro nástup a výstup cestujících a dávat návěst Pozor není třeba provádět žádná opatření může jet člen posunové čety na prvním vozidle posunového dílu a dávat píšťalkou návěst Pozor. Rychlost nemusí být snížena.
Povinností zaměstnance řídícího posun před zahájením posunu je zpravit všechny zúčastněné zaměstnance posunové čety a strojvedoucího o: bezpečnosti práce a přístupových cest v obvodu posunovacího obvodu technologii posunu, všech mimořádnostech, které jim nemohou být známy a způsobu komunikace mezi zaměstnancem řídícím posun, strojvedoucím a členy posunové čety pravděpodobné předpovědi počasí v posunovacím obvodu.
Označují se světelná seřaďovací návěstidla i ze zadní strany návěstidla označovacím štítkem? Ne ' Ano, nelze-li umístit celý štítek, musí být na horní návěstní svítilně bílými nebo černými arabskými číslicemi napsáno číslo uvedené za zkratkou "Se" (např. "Se1" uvede se "1") Ano, ale pouze stožárová návěstidla.
Platí seřaďovací návěstidla ve vjezdové jízdní cestě PMD, v případě, že je vjezd PMD dovolován návěstí dovolující jízdu vlaku (včetně PN)? Platí Platí pouze světelná seřaďovací návěstidla Neplatí.
Jakým rozkazem se dává příkaz k jízdě se zvýšenou opatrností přes přejezdy s PZZ, přes centrální přechody s VZPK (výstražné zařízení pro přechod kolejí), nebo k jízdě podle rozhledových poměrů? Rozkazem Pv PMD Rozkazem Op Rozkazem Z.
Jak se nazývá toto návěstidlo? Předvěstní štít Výstražné zařízení centrálního přechodu Přenosný přejezdník.
Ve kterém předpise naleznete ruční návěsti pro vykonání zkoušky brzdy? SŽ D1 ČD V15/I ČD D2.
Jakým systémem blokování dveří je vybavena tato jednotka? TB 0, blokování nástupních dveří osobních vozů v autonomním provozu již při nulové rychlosti CODS, centrální ovládání dveří strojvedoucím TB 5, blokování nástupních dveří osbních vozů v autonomním provozu až při překročení rychlosti cca 5 km/h.
Vedoucí obsluhy vlaku se při nástupu na vlak ohlásí strojvedoucímu a pro další vzájemnou komunikaci použijí: aplikaci ČD Komunikátor aplikaci ČD Kontakty aplikaci ČD Doprovod.
Musí tomuto návěstidlu předcházet od začátku trati skokový staničník? Ne, skokový staničník se umisťuje až za toto návěstidlo Ano, Ne, skokový staničník se umisťuje pouze na zkráceném úseku trati.
Který předpis řeší v příloze 3. zásady pro přidělení jednotlivých pracovních činností při pravidelném posunu (sestavě vlaku)? Předpis pro provoz a obsluhu brzdových zařízení železničních kolejových vozidel (ČD V15/I) Předpis pro provozování drážní dopravy dopravce České Dráhy a.s. (ČD D2) Dopravní a návěstní předpis pro tratě nevybavené evropským vlakovým zabezpečovačem (SŽ D1 ČÁST PRVNÍ).
Kdo komunikuje v průběhu posunu se zaměstnanci řízení provozu, kteří se podílí na jízdě posunového dílu (výpravčí, výhybkáři) v případě posunu s posunovou četou? Zaměstnanec řídící posun Strojvedoucí Signalista.
Kdo uděluje pokyn výhybkáři k postavení posunové cesty pro každou posunovou cestu zvlášť v případě, se se při sjednávání posunu nedohodnou jinak (tzn. Při sjednání posunu byly jednotlivé posunové cesty již domluveny)? Strojvedoucí Výpravčí Zaměstnanec řídící posun.
Lze pokyn rozkazu "Op" nahradit rozkazem "V" tištěným prostřednictvím provozní aplikace? Ano, pokyn rozkazu "Op" lze sepsat do rozkazu V bez formalit Ne, musí být vždy sepsán písemný rozkaz Op Ano, ale text pokynu rozkazu "Op" musí být v rozkaze "V" tištěném prostřednictvím provozní aplikace zvýrazněn orámováním.
Odstavujete na dobu 6 hodin jedno vozidlo na koleji, která má zajištěnu boční ochranu výkolejkou (manipulační kolej). Stavební spád koleje je 1,8 promile avšak mezi vozem a výkolejkou se nachází centrální přechod. Jak vozidlo zajistíte proti ujetí? Utažením zajišťovací brzdy a navíc podložením dvěma uzamykatelnými zarážkami na straně přechodu a dvěma zarážkami na opačné straně. Utažením zajišťovací brzdy a navíc podložením dvěma zarážkami na straně přechodu a dvěma zarážkami na opačné straně vozu. Utažením zajišťovací brzdy a navíc podložením dvěma zarážkami, nebo jednou podložkou z obou stran vozu.
Jakou návěst nám dává Tabulka s křížem? Výstraha Pozor na nechráněný přejezd Hranice dopravny.
Jakou návěst nám určuje Předvěstní štít? Návěst Očekávejte otevřený přejezd Návěst Očekávejte pomalou jízdu Návěst Očekávejte traťovou rychlost.
Zaměstnanec, který potvrzuje přijetí pokynu telekomunikačním zařízením, musí: uvést svou funkci a přesnou polohu a zopakovat pokyn a potvrdit, že pokynu rozumí. ihned po převzetí pokynu přeladit zpět na hlavní traťovou frekvenci ihned po převzetí pokynu ukončit hovor, aby neblokoval linku.
Je záhlaví a zhlaví součástí staničních kolejí? Ne. Koleje ve stanici, v dopravně D3 a v dopravně RB se rozdělují na záhlaví, zhlaví a staniční koleje. Ne. Staniční koleje jsou součástí záhlaví. Ano, ale staniční koleje obsahuje pouze záhlaví.
"2za" na obrázku je označení: koleje na záhlaví značící, že záhlaví obsahuje dvě návěstidla značící, že záhlaví obsahuje dvě výkolejky pro zachycení vozů.
Oddílové návěstidlo autobloku s funkcí krycího návěstidla, označené pásem s červenými a bílými pruhy: má absolutní význam návěsti "Stůj" má permisivní význam návěsti "Stůj" neobsahuje návěst "Stůj".
Tato dvě návěstidla vyjadřují shodně návěst "Stůj" vyjadřují shodně návěst "Místo zastavení" nevyjadřují shodnou návěst.
Toto návěstidlo vyjadřuje návěst "Místo zastavení", platí pro kolej vlevo návěst "Místo zastavení", platí pro obě koleje přenosnou návěst "Stůj".
Report abuse Consent Terms of use