Questions
ayuda
option
My Daypo

ERASED TEST, YOU MAY BE INTERESTED ONIDS JMK 2021

COMMENTS STATISTICS RECORDS
TAKE THE TEST
Title of test:
IDS JMK 2021

Description:
IDS JMK 2021

Author:
Thic_Jimm0069
(Other tests from this author)

Creation Date:
06/05/2021

Category:
Others

Number of questions: 23
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Share the Test:
Facebook
Twitter
Whatsapp
Last comments
No comments about this test.
Content:
IDS JMK je zkratka pro: integrovaný dopravní systém Jihomoravského kraje Integrovaný dopravní systém Pardubického kraje Integrovaný dopravní systém jiných městských krajů.
Při odbavení cestujících mimo zeleně označený vůz se účtuje přirážka: 825 / 1525 Kč 850 / 1550Kč 800 / 1500Kč.
Na kterých linkách v IDS JMK se neúčtuje přirážka a manipulační přirážka? S2, S3 S3, S4 S2, S4.
Při odbavení z obsazené stanice se VŽDY včetně linek S2 a S3 účtuje příplatek 50,- 60,- žádný není 100,-.
Celé území JMK je rozděleno do tarifních zón tarifních uzlů tarifních pásem.
Dojezdová zóna/oblast je zóna nebo část linky ležící mimo území Jihomoravského kraje je zóna nebo část linky kde vlak dojíždí do depa je zóna nebo část linky ležící mimo povolené území ČR.
Cestující pojede z Náměště nad Oslavou do Zastávky s IDS jízdenkou, může? ano ne.
Spojte typ jízdenky s typem cesty Mimo IDS JMK - území Jihomoravského kraje území JMK - území JMK Dojezdová oblast IDS JMK na území jiného kraje - území JMK.
Jednorázové jízdenky jsou prodávány ve variantě: pro 2 až 10 zón, všezónová jízdenka a univerzální jízdenka. pro 2 až 19 zón, všezónová jízdenka a univerzální jízdenka. pro 2 až 10 zón, všezónová jízdenka.
Nejmenší počet tarifních zón, pro které ve vlaku platí jednorázová jízdenka jsou dvě bezprostředně na sebe navazující tarifní zóny je jedna bezprostředně na sebe navazující tarifní zóny jsou tři bezprostředně na sebe navazující tarifní zóny.
Lze použít všezónovou v době její platnosti po celém obvodu IDS JMK? ano ne.
Spojte k sobě patřící platnosti jednorázové jízdenky přestupní dvouzónové s časovou platností 15 (45) minut 15 min 45 min.
Lze koupit Univerzální jízdenku ve vlaku? ano ne.
Předplatní jízdenky přenosné nejsou vázány na konkrétního držitele jsou vázány na konkrétního držitele.
Co tvoří jízdenky předplatní nepřenosné tvoří je průkazka IDS JMK a kupón s volitelným počátkem platnosti pouze kupón s volitelným počátkem platnosti.
Pokud má cestující roční nepřenosnou základní jízdenku, může na ni cestovat více lidí? ne, je koupena pouze na jméno jednoho cestujícího ano může, v nepracovní dny cestovat další osoba starší 15 let a až tři děti do 15 let.
Je omezen počet přepravovaných dětí do 6let v IDS JMK? ano ne.
Mohou děti 6 - 10 let cestovat v zóně 100 a 101 zdarma? ano mohou, stačí na to průkazka kde je jméno, příjmení a datum narození ne nemohou.
Mohou cestovat osoby starší 70 let zdarma v rámci 100 a 101? ne, nemohou ano mohou, k prokázání jim stačí pouze OP.
Cestující má jízdenku IDS JMK na 3 zóny (27 Kč/90minut) - nastoupí na zastávce Husitská (do tramvaje č. 1, v zóně 101) → na hlavním nádraží vystoupí a zamýšlí pokračovat vlakem do stanice Kyjov (potřebuje celkem 9 zón) - u pokladní přepážky si dokoupí jízdenku na 6 zón (49 Kč) a naváže k původní 3zónové? Na hlavním nádraží cestující zakoupí jednorázovou jízdenku pro 9 zón. Jednorázové jízdní doklady IDS JMK nelze kombinovat ani navazovat Ano, cestující tím splní požadovaný počet zón.
Cestující má předplatní jízdenku pro zóny 100, 101 a po nástupu do vlaku v Židenicích požaduje odbavit do Adamova (slevu nepožaduje). Co je správný postup dál? a) Zeptám se cestujícího, ve které stanici započal jízdu a tuto nástupní stanici nastavím v prvním řádku na obrazovce „Jízdenka“ b) Manuálně přes typ jízdenky nastavím 2 zóny (2/5/5/9/1/2/2-Základní 2 zóny 15/45minut) c) Vytisknu jízdenku za 20 Kč (2 zóny/45 min) a) Pokud na POP nastavím jízdenku ze Židenic do Adamova, POP nabídne 3 zónovou jízdenku a cestující zbytečně zaplatí zónu 100 dvakrát. b) Pokud na POP nastavím jízdenku z Bílovic nad Svitavou do Adamova, POP nabídne 2 úsekovou jízdenku za 16 Kč, ale cestující nebude mít jízdní doklad pro úsek Židenice – Bílovice nad Svitavou.
V zónách 100 a 101 může držitel platné předplatní jízdenky vydané pro 2 a více dnů bezplatně přepravovat spoluzavazadlo, psa nebo jízdní kolo/elektrické jízdní kolo ano, je to pravda ne, musí za přepravu platit.
Pro přepravu jízdního kola/elektrického jízdního kola v rámci IDS JMK se použije buď základní jízdenka s časovou platností 24 hodin (70 Kč) nebo základní jízdenka na všechny zóny s časovou platností 180 minut (35 Kč) nebo jednorázové základní jízdné ve shodné zónové a časové platnosti jako jednorázová jízdenka pro konkrétní cestu cestujícího. cestující nehradí nic.
Report abuse Consent Terms of use